zdrowe brownie
Mam dziś zdrowy przepis na brownie jaglane, nie ma w mim ani cukru ani białej mąki,
nic tylko delektować się czekoladowym smakiem.
Przepis pochodzi z książki wspaniałej kobiety Jessici Meinhard "Jak jeść słodycze i nie tyć".
Jssica udowadnia, że można jeść pyszne słodycze i nie przybywać przy tym na wadze.
Autorka jest znana na Instagramie pod pseudonimem @shining_star_9, ona sama schudła 17 kg, nic tylko brać z niej przykład.
Tak wiec wypróbuję dla Was przepis na zdrową wersję ciasta, które przeważnie jest bardzo kaloryczne.
Składniki ciasto:
1/4 szklanki kaszy jaglanej
2 jajka
2 łyżki oleju rzepakowego
1/4 szklanki mleka krowiego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 i 1/2 łyżki ksylitolu
1 łyżka kakao
50 g gorzkiej czekolady 70 procent
2 łyżeczki olejku migdałowego
szczypta soli
Składniki polewa:
50 g gorzkiej czekolady 70 procent
1 łyżka oleju kokosowego
płatki migdałowe do dekoracji
2 łyżeczki olejku migdałowego
szczypta soli
Składniki polewa:
50 g gorzkiej czekolady 70 procent
1 łyżka oleju kokosowego
płatki migdałowe do dekoracji
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu.
W jeszcze gorącej kaszy rozpuszczamy czekoladę i dodajemy pozostałe składniki.
Wszystko blendujemy na gładką masę.
Ciasto przekładamy do formy na tarte, posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Brownie pieczemy 45 minut w 180 st. Celsiusa.
Czekoladę i olej rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Polewą i płatkami migdałowymi dekorujemy nasze ciasto.
Kiedy ciasto ostygnie delektujemy się jego wspaniale czekoladowym smakiem.
SMACZNEGO!!!
I like this…...
Komentarze
Prześlij komentarz