Brownie z kaszy jaglanej



Kasza Jaglana to produkt wolny od glutenu. jest niezastąpiona przy leczeniu górnych dróg oddechowych. Usuwa nadmiar wilgoci z organizmu, pozwala pozbyć się śluzu, a wiec kaszlu i kataru. Ponadto zmniejsza łaknienie na słodycze. Kasza Jaglana zawiera w swoim składzie krzemionkę dzięki czemu poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci. 
Jednym słowem należałoby ją spożywać w nieograniczonych ilościach, ten kto tak robi pewnie ma rację. Jak najbardziej zgadzam się z jej dobroczynnymi właściwościami. Mam tylko jeden problem: dlaczego jest tak niedobra w smaku???
Jeśli tak jak ja nie przepadacie za kaszą jaglaną, to koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.
Przedstawiam Wam dziś pomysł na brownie jaglane. To zdrowe ciasto na bazie drogocennej kaszy, w którym nie czuć smaku tejże kaszy. Jak dla mnie bomba !!! na dodatek jest bardzo proste do wykonania. 

Składniki:
130g kaszy jaglanej
1/2 szklanki gorzkiego kakao
2 jajka
3 łyżki śmietany
1/2 szklanki ksylitolu lub cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ale bez użycia soli).
Odstawiamy do przestygnięcia.
Następnie wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
Pieczemy 1h w 180 stopniach celsjusza na blaszce o wymiarach 20x20 lub małej tortownicy.
Dodatkowo gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą z czekolady
Smacznego!!!



I like this......


Komentarze

Popularne posty